KNBB Kledingvoorschriften actueel volgens de SAR


Art. 5.10. Kledingregels geldend voor spelers; emblemen

 

1. Kleding van spelers dient schoon en representatief (in principe nette vrijetijdskleding) te zijn, mag geen aanstoot geven of schade kunnen veroorzaken aan de biljarttafels, en mag niet hinderlijk zijn voor andere spelers of bezoekers.

 

2. Spelers die aan een door of namens de KVC georganiseerde officiële wedstrijd deelnemen, individueel of in teamverband, dienen te dragen: a. Een nette effen lange broek of spijkerbroek. In plaats van een lange broek is het dames toegestaan een rok te dragen die minimaal tot op de knie valt. De kleur van de broek of rok is dus vrij. b. Een effen poloshirt of overhemd met korte of lange mouw. Lange mouwen mogen opgerold zijn. Het is toegestaan over een overhemd een (smoking)vest, trui of een slip-over te dragen. Indien geen strik of stropdas wordt gedragen, is het toegestaan een of twee knoopjes van het overhemd of van het poloshirt los te laten. Eventuele bretels dienen niet zichtbaar te worden gedragen. c. Nette (sport-)schoenen in combinatie met sokken. Het spelen op slippers, op blote voeten, of op klompen of ander schoeisel dat bovenmatig lawaai produceert, is niet toegestaan. Toelichting: onder ‘nette’ kleding wordt verstaan: schoon en zonder slijtageplekken, scheuren of gaten.

 

3. Het is verplicht een clubembleem zichtbaar op borsthoogte te dragen: − hetzij op het poloshirt; − hetzij op het overhemd, indien uitsluitend in overhemd wordt gespeeld; − hetzij op het kledingstuk dat over het overhemd wordt gedragen.

 

4. Het is verplicht om binnen een team eenheid van tenue te hebben. Leden van dezelfde vereniging die aan dezelfde individuele wedstrijd(en) deelnemen zijn echter niet verplicht in die wedstrijd(en) in hetzelfde tenue te spelen. Een vereniging is desgewenst wel bevoegd deze verplichting (hetzelfde tenue) aan haar leden op te leggen.

 

5. Reclameaanduidingen op de kleding mogen geen nadelige gevolgen hebben voor de KNBB of voor zijn districten, dit ter beoordeling van het desbetreffende bestuur.